Česar nas niso naučili v šolah

Ena izmed mojih velikih strasti je branje knjig. Knjige naravnost obožujem že odkar pomnim in poleg tega, da so mi marsikdaj pregnale dolgčas, sem se iz njih tudi dosti naučila oziroma stvari iz knjig sem znala prenesti v realno življenje. Dobre knjige, kriminalne ali romantične zgodbe, me popeljejo čisto v drug svet, drugo dimenzijo, čas se mi ustavi in lahko bi brala več dni v eno… Niti sama ne znam razložiti kakšen je to občutek, vam pa lahko zagotovim, da je neverjeten. Iskreno upam, da še kdo izmed vas doživi takšne občutke, saj so resnično neprecenljivi. Ne morem našteti števila koliko težkih dni so mi knjige olajšale, saj sem se lahko odmaknila v povsem drug svet in čas. Kot sem že omenila, najraje berem kriminalke in romantične romane, všeč pa so mi tudi potopisne knjige in knjige, ki jih v knjižnici lahko najdete na oddelku psihologije.

Odločila sem se, da vam bom v tem prispevku povedala nekaj o knjigi z naslovom Česar nas niso naučili v šolah, avtorice Petre Škarja. Lahko bi rekla, da je Petra Škarja skoraj moja soseda, saj živi v sosednji vasi. Uspela je s knjigo z naslovom Ameriški milijonarji so spregovorili, napisala pa jo je po obisku Kalifornije. Skupaj z njenim tedanjim partnerjem sta obiskala Združene države Amerike in tam spoznala podjetništvo skozi ameriške oči. Ko sta se vrnila nazaj v Slovenijo jo je njen dolgoletni partner zapustil in tako je Petra ostala samska in brez prebite pare. Odločila se je, da bo iz te izkušnje in obiska Amerike napisala knjigo in uspelo ji je! Knjiga je postala prava uspešnica.

Knjigo Česar nas niso naučili v šolah sem dobila kot darilo in sem jo z veseljem takoj prijela v roke in začela brati. Tema knjige je večinoma podjetništvo, vendar pa v njej najdemo tudi veliko koristnih nasvetov kako se znajti v določenih situacijah, ki nam jih prinaša življenje. Glede na to, da obiskujem Ekonomsko gimnazijo, se mi knjiga zdi primerna za vse moje somučenike, kakor tudi za vse ostale najstnike. Lahko zagotovim, da vam bo vsaj malo pomagala. Tistim, ki niso ravno knjižni molji pa svetujem, da preberete le tista poglavja, ki vas zanimajo in se vam zdijo koristna za vas.

Petra Škarja

Na žalost nas v šolah ne naučijo tistega, kar bi nujno potrebovali v življenju, kot je na primer imeti samozavest in zaupati vase, namesto tega nas strašijo z raznimi testi in preverjanji znanja. Niso nas naučili, da je biti drugačen prednost, da obstajajo ljudje, ki bi naredili vse, da nas vidijo v našem neuspehu, kako ostati pozitiven tudi takrat ko nam gre vse narobe in tako dalje. Takšne stvari se pač moramo očitno sami naučiti. Sicer pa sama lahko rečem, da so mi ‘novodobni’ profesorji kar všeč, pri določenih predmetih v šoli se učimo javnega nastopanja, od kakšnega profesorja kdaj pa kdaj dobimo kakšen dober nasvet, vendar vseeno to še vedno ni tisto kar nam bo pomagalo preživeti v tem krutem svetu. Knjiga Česar nas niso naučili v šolah govori in nas uči prav tisto, kar sem naštela zgoraj.

Toplo priporočam Petrino knjigo in prepričana sem, da ne boste razočarani. Knjiga je primerna za čisto vse, najbolj pa jo svetujem tistim, ki se podajajo v podjetniške vode, ker vam ta knjiga ponuja res odlične nasvete. Če vas je Petra navdušila lahko obiščete tudi njeno spletno stran: http://www.petraskarja.com/.

Uživajte v branju, vaš knjižni molj Enja xoxo