Novo leto in novoletne zaobljube

Ne maram klišejev, ”znucanih” stvari. Sovražim se zliti z okolico, biti ena izmed njih, povprečna. Ne, to nisem jaz, enostavno bi rada po svojih dejanjih in osebnosti izstopala. Ampak kljub temu bom pisala o nečem popolnoma klišejskem in aktualnem za sedanji čas. S svetlobno hitrostjo s bliža novo leto 2016 in kakor mnogi pravijo nov začetek. Sama bom v januarju dopolnila 18 let, tako da bi se lahko reklo, da bom imela dvojni nov začetek; prvi z letom 2016 in drugi s polnoletnostjo.

Nimam nikakršnih posebnih in velikih načrtov, se pa zavedam, da se bom morala nekaterih stvari lotiti drugače in bolj zavzeto. Vesela sem, ker lahko novo leto in polnoletnost uporabim kot ”izgovor” za spremembe, saj se mi zdi, da se bom tako veliko bolj držala stvari, ki sem jih sklenila. Predvsem so mi najpomembnejše te novoletne zaobljube:

  • da ostanem zvesta sama sebi
  • da sem to, kar sem in se ne pretvarjam
  • da uživam in se zabavam maksimalno
  • da izkoristim vsako priložnost, ki mi bo dana, ker nikoli ne morem vedeti kaj dobrega se lahko na koncu izkaže iz tega in ker vsaka nova izkušnja šteje
  • da se resno in zavzeto lotim pomembnih nalog in dela

In pa seveda še nekatere osebne stvari. Glede zgoraj naštetih točk pa menim, da bi se jih morali držite prav vsi in ne samo ob novem letu, ampak vsak dan! ? Zdijo se mi kot nekakšne oporne točke kako živeti lepo, srečno in polno življenje.

Če imate tudi vi kakšne posebne želje ali novoletne zaobljube, potem predlagam, da si jih zapišete na list papirja in postavite na vidno mesto. Tako se jih boste tudi bolj držali, saj jih boste lahko znova in znova prebrali. Najpomembnejše pa je, da sami pri sebi veste zakaj ste si jih zastavili in kaj vas čaka na koncu kot nagrada, če se boste držali teh zapovedi in jih uresničili.

novoletne zaobljube

Vsem vam želim lep preostanek praznikov in da boste v novo leto zakorakali z velikim nasmeškom ter polni pozitive. Lepo praznujte novo leto in izkoristite svoj čas za družino in prijatelje! Imejte se radi! ?❤?