Povratek v šolske klopi

Danes je napočil dan, ko smo se dijaki ponovno vrnili v šolske klopi. Sama sem se tega dneva veselila in verjamem, da sem bila ena redkih. Že včeraj zvečer sem prispela po dobrih dveh mesecih nazaj v dijaški dom. Komaj sem čakala, da spet po dolgem času vidim svoje tri najboljše prijateljice, Brigito, Špelo in Iriso. Kot vse punce, smo si tudi me imele veliko za povedati in smo ostale budne dolgo v noč in se pogovarjale ter seznanile druga drugo o najnovejših dogodkih. Moje veselje, ko sem jih končno videla je bilo neopisno, zelo sem pogrešala njih in naše skupno druženje vsak dan.

ddnm

Eden izmed razlogov, da sem vesela sem, da se je začelo novo šolsko leto, je tudi to, da bo vse potekalo po ustaljenem urniku in določenem načrtu. Rada imam vse pod nadzorom in biti na sigurnem. Tako se moj življenjski ritem vrne nazaj v normalnega, dovolj spim, imam redne obroke, kar je najpomembneje in imele bom določene obveznosti vsak dan. Tako bom tudi postala bolj odgovorna in odrasla oseba. Dijaški dom daje dijakom odlično priložnost, da se naučijo samostojnega življenja, saj bodo čez teden sami poskrbeli za stvari, ki jih morajo opraviti in izpolnjevati svoje dolžnosti.

Rada hodim v šolo in nekoč si tudi sama želim postati profesorica ter podati znanje naslednjim generacijam. Dijake ne bi želela samo naučiti stvari, ki so zapisane v učbenikih, ampak bi jim želela podati tudi nekakšno splošno znanje in jih pripraviti na vstop v svet.

punce

Danes je bil prvi šolski dan in zopet smo se vrnili na svoje srednje šole, med svoje sošolce. Moj dan je potekal v redu, nič posebnega. Ponovno sem srečala stare obraze, razredničarka pa nas je obvestila o novostih v tem šolskem letu, potem pa smo bili prosti. Nekaj časa sem preživela z bivšimi sošolkami, preostanek dneva pa sem se družila s prijatelji iz dijaškega doma. Tam nam res nikoli ni dolgčas,  vedno se zamotimo z različnimi stvarmi in se zabavamo. Veliko mi pomeni to, da lahko vsak dan od ponedeljka do petka preživim v družbi svojih vrstnikov in dobrih prijateljev, saj sem zelo družabna oseba.

Spet sledijo dnevi učenja in pripravljanja na teste, zato želim vsem veliko sreče, znanja in uspeha!